Aliance [RC]

 
Kniha: Aliance | Allegiant
Spisovatel: Veronica Roth
Nakladatelství: CooBoo
Vazba: Hardback [pevná]
Díl: 3



Tris a Tobias jsou opět spolu, ale společnost a systém, v kterém oba vyrůstali a kterému oba věřili, je
v troskách. Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném - po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.











Když jsem měla možnost dostat knihu Aliance a tím pádem dokončit tuto sérii, nemohla jsem ji odmítnout. Divergence je první z dystopie, kterou jsem měla tu čest číst a hned po ní i Rezistenci, která se mi líbila o malinko méně než první díl. A celý příběh se zakončuje Aliancí, kterou jsem doslava musela rozdýchávat....

"Oficiálně jsme si všichni rovní, že ano, ale praxe ukazuje, že někteří jsou si rovnější."

Naši hrdinové zůstali zamrznuti v okamžiku, co dokoukali videoklip, ve kterém se dozvěděli, co leží za hranicí města Chicago. Tudíž si zřejmě budete muset udělat opětovný
re-reading. Spousty lidí posuzuje Alianci, že už to není to, co třeba Divergence nebo jeho mladší bratr Rezistence, ale to je naprosto samozřejmé, protože místo aby se autorka rozepisovala v akčních scénách, použila v tomto díle spíše rozepisování charakterů. Dozvíte se, jak vlastně šel čas s naší hrdinkou. Bohužel toto rozepisování, jak Tris vyrostla, trochu ubližuje ději. I když by se tam pár těch dojemných či bojových scén našlo, stále tu je více informací o hrdinech.
Díkybohu za kratičké kapitolky, které se rychle četly a kniha by tím pádem odbíhala, i kdyby byla sebenudnější.
Abych opět jenom nechválila, je tu věc, která mi poměrně vadila a to: psaní v dvou postavách kromě Tris se totiž do vyprávění připojuje i Tobias. Znám blogery, kterým tento styl psaní naprosto vyhovovat, ale bohužel já patřím k té druhé skupině, které to připadalo méně zajímavé než když to bylo jen z Trisiina pohledu.
Povstalecká trilogie
Aliance je díl hlavně o poznání informací, které jsme předtím mohli jen luštit a hádat. Teprve tady, na samotném konci, se dovídáme plno užitečných informací, které ba vše změnily.
Poslední 1/3 celé knihy vám úplně vyrazí dech z plic. Stejně jako to udělal Darren Shan na konci své knihy, tak to udělala i Veronica Roth a udělala tím dobře. Na konci si každý má odpočinou, protože zdolal svůj osud a spisovatelka dala postavách překrásný, ale dojemný konec. Po přečtení této trilogie budete mít konec, že to autorka trochu moc odsekla, protože dříve se děj vyloženě táhl a teď najednou BOOM a je konec. Je neuvěřitelné jak tak mladá autorka dokázala napsat něco tak rozumově na úrovni!

Závěr: Dystopie která vám vyrazí dech. Tak by se dala popsat celá trilogie od Divergence po Alianci. Tuto knihu budu podporovat všemi deseti!

-10/10-

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři