Zrození zabijáka [RC]

Kniha: Zrození zabijáka
Spisovatel: Darren Shan
Sága|série: Sága Lartena Hroozleyho
Nakladatelství: Coo Boo
Počet stran: 192





Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme...

 




Co bylo před Madame Oktou?
Co bylo před Cirque du Freak?
Co bylo před tím než se stal... upírem?

Tak tyto otázky mě od předčtení Ságy Darrena Shana hodně trápily a s tou ságou se mi konečně vyjasní v mysli. Snad každého fanouška epické ságy kniha musela nanejméně zaujmout.
 Larten pochazí z velké rodiny, která ale nemá dostatek na obživu a tak musí chodit pracovat k tyranovi spolu se svým bratrancem Vurem. Vypadá to jako každodenní práce, ale jedna malá hádka se nakonec strhne v boj o život přítele, který skončí smrtí.Larten musí okamžitě pryč a jeho kroky ho nakonec zvedou na hřbitov, kde se pokojně uklidí do krypty. Jelikož je Larten hladový začne pojídat pavučiny a  v tom uvidí podivného muže - Sebu Nila, od kterého se dozvídá spousty zajímavých věcí a dostane i nabídku- stát se upírem. Jak dlouhou cestu musí Larten ujít, aby se konečně stal pravým upírem?
 
 
Pokud vám něco připomíná jméno Larten Hroozley, určitě si pamatujete na odvážného upíra, který se nebál a i ve smrti je vítězem.  Larten Hroozley je totiž mistr a taky ten, kdo  zasvětil  slavného upířího knížete Darrena Shana a tohle je první díl z jeho vlastní ságy nazvané Sága Lartena Hroozleyho. Tohle je jeho minulost jako člověka a začátek jako upíra.
Zrození zabijáka je první seznámení s Lartenem Hroozleym ze Ságy Darrena Shana, ovšem pokud jste tu epickou ságu ještě nečetli, nemusíte se vůbec bát a rovnout zajděte koupit Zrození zabijáka, protože nepotřebujete žádné nějaké specifické vědomosti z dílů o Darrenu Shanovi.
ver leth ☆
Saga of Larten Crepsley: Book first
Když si pročítáte první stránky, které se vám zdají až moc poklidné, říkáte si, zda se autor nespletl se svým žánrem, ale po pár stránkách začíná to pravé od Pána hororů. V této knize se vysvětluje všechen začátek a taky to, proč si Larten říkal Vur( tedy ne přímo tady, ale zjistíte, kdo byl ten Vur) Když jsem poprvé četla Ságu Darrena Shana, myslela jsem si, že Vur je Larten a Larten je Vur, ale tady se vlastně dozvídáme celou pravdu. No a tím už padám do své vlastní pasti. Darren Shan je známý taky díky svému zabíjení svých dobrých postav a hned na začátku chytíme velkou ránu, která bude mrzet všechny. Nemohu vám říct kdo přesně, ale stejně si myslím že to víte. V průběhu celých scén od jedné smrti až po propétání se mezi hroby na hřbitově budete mít srdce na jazyku, protože budete stále čekat, že ho dopadnou.  Díkybohu se to tak nestalo!
Celá kniha Zrození zabijáka je rozdělena do tří částí a u každé je už o pár let starší tím se spisovate vyvaroval nudných scén. Nejdříve přečtete první část pak i druhou..následně třetí a najednou...... konec, který mě úplně odrovnal.
Přes celou knihu jsme měla Lartena nejraději, ale tím co udělal na konci jsem ho měla opravdu chuť přiškrtit, protože to co udělal Sebovi jsem nečekala a ani v nejhorším snu by mě to nenapadlo. Ovšem právě tento konec by každého navnadil na další díl této nové ságy...

Závěr: Pokud už jste četli Ságu Darrena Shana, víte o čem mluvím. Autor je geniální v mnoha směrech a tohle je jeden z důkazů. Ale pokud jste ještě neměli tu čest si od něj nic přečíst, tato kniha je to pravé. Napínavé až do samotného konce, že se vám nechce uvěřit že ten konec opravdu nastal. Akční, ale i vtipné scény a samozřejmě ta pravá upíří temnota.

Dovím si říct, že tohle je povinná četba pro fanouška Darrena Shana. 

-10,5|10-
[Omlouvám se. Jinak to ale nešlo!]

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři