Poslední z Bohů [RC]



Kniha: Percy Jackson: Poslední z bohů
Spisovatel: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Série: Percy Jackson
Díl: 5
Počet stran: 410
Jmenuji se Percy Jackson… Blíží se mé šestnácté narozeniny. V Táboře polokrevných však nechystáme oslavy, nýbrž výpravu do války. A místo blahopřání jsem si vyslechl dávné temné proroctví, které mi všichni tak dlouho tajili. Bitva, která může znamenat konec světa, začne docela nevinně, když mi přistane na kapotě auta bájný kůň Pegas…

Ukáže se konečně, kdo stojí na straně dobra a kdo se přidal k vládci temnot? Kdo válku nepřežije a kdo z ní vyjde jako hrdina?
Zápas o zachování civilizace začíná!
 http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png


Odvážní polobůh Percy Jackson se opět pouští do pořádného průšvihu, na jehož konci možná nezbyde nic...epický konec těchto knih se blíží!

Camp half-blood ❤️❤️❤️Percy je milý druhák na střední škole, která má šťastný život, svoji přítelkyni a přátele z táboru Polokrevných. Ovšem jako budoucí hrdina má i své nepřátele, kteří se za každou cenu snaží dostat nejen jeho, ale i celý Olymp na Empire State Building.  Jeho proroctví, které byli vyřknuto před sedmdesáti lety, se pomalu naplňuje a do toho Titáni a sám Kronos začínají nabírat sílu.  Percy si myslí, že má v  táboře dobré přátele a odvážné bojovníky, kteří jej nezradí, ale najednou se přímo mezi jeho přáteli objeví zrádce.

Od prvního dílu bylo jasné, že se v posledním něco velkého semele a bude obří bitva o Olymp, která nastala po té, co loď Andromeda vybuchla a Percymu tam zemřel jeho přítel.
Stránky celé knihy doslova přetíkaly dějem a akčními scénami, kdy se spisovatel nebál zabíjet po desítkách.  Poslední z bohů byla kniha celá nabitá dějem, že jste se od stránek odtrhli až na posledních listech, protože čtivost se tu rovnala 100%.  I když kniha má přes 400 stran, bude se vám zdát její čtení jako chvilka.

" Bohové tento dar neudělují lidskému hrdinovi, ale - pokus i to přeješ, Percee Jacksone, uděláme z tebe boha.."

Poslední z bohů dává vtipný náhled na řecké bohy jako je Hádés, Poseidón, ale i Zeus. Odjakživa mě řecká mytologie celkem fascinuje a když znám polovinu Bohů a některých hrdinů, co se docela podivným způsobem v knize objeví, je to opravdu paráda. Kupovala jsem ji ve velké slevě a velice se mi to vyplatilo. Percyho znám však delší dobu díky filmu, kde ho podle mě celkem hezky ztvárňuje Logan Lerman.
Opravdu je to poslední?!  Knihy od Ricka Riordana se čtou s naprostou lehkostí a kapitoly, které měli povětšinou přes dvacet stran, utíkaly stále. I když je poslední díl logicky stále o bitvě mezi Kronem a Olympem, dějově je velice rozmanitý, protože se nejedná o stálé stereo, kdy Percy pořád seká a bodá, ale opravdu to má ten pravý děj. Nejdříve návštěva samotného boha podsvětí, kde se jim dostane první zrady a poté i dalších nástrah osudu.

"Vyber si svého hrdinu!"
Styl psaní Ricka Riordana se vůbec nezměnil, dokonce bych si dovolila říct, že jeho styl je podobný se stylem Darrena Shana. Tito autoři to k sobě příliš daleko nemají. Oba píší o poločlověku a poloněčem, který má osud a musí mu čelit. Tak v knihách od obou autorů hraje velkou roli i bývalý přítel jedné z hlavních postav, který nakonec zradí.
S tímto stylem psaní, čtivostí a Groverovým humorem to Percy Jackson může dotáhnout velice daleko.  Rozhodně poznáte, jak vyspěl a začal kromě problémů s Kronem řešit i typicky teenagerské problémy, co se týče holek.




And.... Percy win! Poslední z bohů je samým koncem. Napínavým, humorným a nejlepším ukončením, které Percy Jackson mohl dostat. Čtenáři také dává nový pohled na řecké bohy, což je mnohdy vtipné.   Podle mě a dalších lidí jde o jednu z těch nejlepších knih této doby a můžeme jen doufat, jak to dopadne s jeho další sérii s názvem 'Bohové Olympu'

100%
[už jsem vám říkala, že chci být polobůh? :D]

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři